OBS! Beroende på hur din data ser ut eller vilken version av Excel du har, så kan risken vara att du även tar bort de dolda/filtrerade raderna. Den här guiden är skapade med Excel i Office 365. Så tips ta en kopia på bladet eller på filen först så du inte förlorar data. 

Tänk dig att du har en lista med deltagare till ett event eller inbjuda till ett möte. Du vill ta bort alla som har tackat nej (Avböjt eller Declined). 

I denna guiden visar jag hur du kan ta bort alla deltagare som har Avböjt/Declined med några enkla steg utan att riskera att du tar bort de som har Accepterat/Accept din inbjudan.

Funkar inte stegen i denna Excel Guide i din version - testa då denna guiden istället - Ta bort synliga rader i en filtrerad lista (Variant 2)

Markera din lista genom att klicka i första cellen (A5 i detta exempel), använd kortkommando CTRL+ SKIFT + Pil Ner och sen CTRL + SKIFT + Pil Höger för att markera hela listan, förutom rubrikraden. Jobbar du i en tabell som i detta exempel kan du ställa dig i listan (ej på rubrikraden) och klicka CTRL + A - då markera listan men exkluderar rubrikraden.